Ajuntament de El Pont de Vilomara i Rocafort

Ajuntament de El Pont de Vilomara i Rocafort
 • MIDA DEL TEXT    Icone A+ Icone A= Icone A-

17:08  |  22/03/2019

Data i hora oficial

El temps

Llocs d'interès

 • Diferents perspectives del Pont Vell

  EL PONT VELL

  El primer pont de Vilomara sobre el riu Llobregat existeix des de temps molt remots i era de fusta, segons demostren uns forats sota l'arcada del pont actual.

  En temps dels romans, on hi havia el pont de fusta es va construir el pont de pedra, el «pont de Vila Amara» i el Camí Ral que va del Bages a Barcino, passant per la muntanya de Sant Llorenç i per la comarca del Vallés.

  Amara en llatí significa submergit.

 • Aspecte de l'església restaurada l'any 2010

  ERMITA PREROMÀNICA DE SANTA MARIA DE MATADARS

  L'església de Santa Maria de Matadars es compon de dos elements diacrònics. D'una banda, la capçalera preromànica, formada per un santuari central amb volta de ferradura, un transsepte coronat per un cimbori i amb dues capelles als extrems dels seus braços; de l'altra, la nau romànica, que es va adaptar a la capçalera original amb una notable desviació cap al nord-est.

 • Aspecte de l'església des de l'interior del cementiri (foto Ricard Balló)

  ERMITA ROMÀNICA DE SANTA MAGDALENA DEL PLA

  L'església de Santa Magdalena del Pla és una construcció romànica, documentada el 1077, situada dins el cementiri del Pont de Vilomara. L'Església formà part d'un petit convent d'un grup de donades sota l'obediència de l'abat del monestir de Sant Benet.

  És datada majorment del segle XII. Consta d'una nau rectangular amb un absis semicircular llis amb finestra, enlluït. A la façana de migdia hi ha una porta tapiada, En canvi, la porta d'accés actual es troba a ponent.

 • Façana de la Parròquia

  ESGLÉSIA DE LA MARE DE DÉU DE LA DIVINA GRÀCIA

  L'església situada a la plaça Major, rep el nom de la Mare de Déu de la Divina Gràcia. Va ser inaugurada i beneïda el 12 de setembre de 1868 tal i com ho relata l'article publicat a "El Manresano" l'any 1868 en que es descriu el procés per arribar a la construcció de l'església i la seva benedicció. En aquest mateix article hi ha un fragment que descriu com és l'església i que us reproduim tot seguit:

  "Encargóse el proyecto al conocido y reputado arquitecto D.

 • Panoràmica del Pont de Vilomara

  PANORÀMICA DEL POBLE

  Al l'enllaç següent podeu trobar una GIGAFOTO del nucli del Pont de Vilomara, el sector del Marquet Paradís i el Polígon Industrial que va fer l'any 2012 en Xavier Gonzalo Pons des de la muntanys de "la Punta Zapata".

  El principal atractiu d'aquesta foto és que és panoràmica i que, en ser de gran tamany, permet explorar, amb els comandaments de la dreta, cadascun dels racons del nostre poble amb molt detall.

  GIGAFOTO del poble


Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA