Ajuntament de El Pont de Vilomara i Rocafort

Ajuntament de El Pont de Vilomara i Rocafort
  • MIDA DEL TEXT    Icone A+ Icone A= Icone A-

08:41  |  21/02/2019

Data i hora oficial

El temps

CONSELL D’INFANTS DEL PONT DE VILOMARA I ROCAFORT 2017-2018

  • .

    .

24/07/2018

Aquest curs 2017-2018 ha nascut un nou projecte al municipi, el Consell Municipal d’Infants  amb la voluntat de permetre la participació de la Infància  en tots aquells aspectes de la vida del municipi que els afecten.


Per tal d’anar entrant amb aquest nou projecte i donar-lo a conèixer als infants  vàrem realitzar uns tallers a l’escola on exposàvem què és un consell d’infants, quins són els principis democràtics, i es van treballar les emocions i els valors referits a la persona, a les relacions humanes i a la relació amb la comunitat on s’emmarcaria el nostre projecte.


Després de realitzar els tallers i durant els primers dies de novembre tots els infants de 5è i 6è curs de l’escola municipal i els participants del casal El Molí que així ho desitgessin van presentar la seva candidatura. La resta de companys de l’escola i del Casal El Molí  van escollir democràticament els representants. En total van ser escollit 8 consellers/eres.


Posteriorment es va realitzar una presentació a nivell municipal aprofitant el cap de setmana de la Infància , coincidint amb el dia mundial dels Drets dels Infants. Es va donar la benvinguda als consellers i conselleres, se’ls va fer entrega de la seva agenda de consellers i es va amenitzar la festa amb animació per tots els infants.


Durant aquest curs s’ha posat en marxa com a eina de participació ciutadana el Consell d’Infants del Pont de Vilomara i Rocafort.


Les principals accions que ha realitzat el Consell d’Infants són:


  • Estudi dels esmorzars dels infants, que ha conclòs amb un punt informatiu a l’escola per compartir la informació i els consells oferts per part de nutricionistes amb tots els infants de l’escola i amb les famílies.
  • Participació al plenari de Consells d’Infants, liderat des del Consell Comarcal, on s’ha treballat conjuntament amb el consell de la Gent Gran la campanya  “Tracta’m bé” on hem identificat situacions de bon i mal tracte cap a l’infància i cap a la gent gran i per tal de fer-les visibles s’han gravat uns espots ( https://youtu.be/Dc4ISTz7UWU i https://youtu.be/Vy9b87PcetA

Seguidament trobareu la Memòria anual que s'ha prparat per tal que pogueu consultar tots els detalls de les accions dutes a terme durant aquest primer any de funcionament del Consell d'Infants. A més hi trobareu l'enllaç als vídeos enregistrats durant aquest mateix any escolar al Pont de Vilomara i Rocafort i també a d'latres indrets de la comarca del Bages on també s'ha dut a terme aquest nou projecte:Informació relacionada


Data de modificació: 16/07/2018 12:52:42