Ajuntament de El Pont de Vilomara i Rocafort

Ajuntament de El Pont de Vilomara i Rocafort
  • MIDA DEL TEXT    Icone A+ Icone A= Icone A-

18:39  |  21/03/2019

Data i hora oficial

El temps

ACTE EN RECORD DELS VILOMARENCS QUE VAN PATIR LA GUERRA CIVIL. HOMENATGE A FRANCESC PLAYÀ TRASSERRA, SUPERVIVENT DE MAUTHAUSEN

  • .

    .

04/02/2019

El dissabte 16 de febrer l'Ajuntament retrà homenatge als vilomarencs i vilomarenques que van patir la Guerra Civil amb un acte on es col·locarà una llamborda (stolperstein) davant de la casa on va viure un dels supervivents de Mauthausen.


Els stolpersteine (paraula plural alemanya que significa «pedres, llambordes o llambordins per ensopegar»; singular stolperstein) són petits monuments creats per l'artista alemany Gunter Demnig en memòria de les víctimes del nazisme.


Són un petit monument d'advertiment que es posa a la vorera davant de la casa on va viure una víctima del nacionalsocialisme, abans que l'arrestessin o deportessin. Segons l'artista, el qui ho mira s'ha d'inclinar per llegir el text, un signe de respecte per a la persona eliminada.


Es tracta de llambordins fets de formigó, de 10 cm per 10 cm i coberts d'una fulla de llautó en la qual es graven les dades essencials de la persona. Han de fer aturar el vianant i fer-lo pensar en la persona desapareguda, deportada, assassinada.


En l’acte d’homenatge que es farà al municipi es vol donar visibilitat a tots aquells veïns que van patir la Guerra Civil així com parlar de la importància de la conservar la memòria històrica del poble i col·locar un stolperstein en record a Francesc Playà Trasserra, vilomarenc que va estar al camp de concentració de Mauthausen.


L'acte institucional tindrà lloc a la Casa de la Cultura amb la intervenció de Cecilio Rodríguez, Francesc Closas, Montserrat Espinalt, Joaquim Aloy i Jordi Pons.


A continuació, acte d'homatge davant la casa on va viure Francesc Playà (Soledat, 7) on es col·locarà una llamborda de record, amb la participació d'Els Trobadors del Bages.


L'acte és obert a tothom.Data de modificació: 08/02/2019 14:30:19