Beques Universitat

Beques per a estudiants universitaris en col·laboració amb la Fundació Jesús Serra

La Fundació Jesús Serra col·labora con l’Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort per finançar la carrera de vuit estudiants de grau.

La cooperació d’ambdues entitats suposa la creació de la ‘Beca Fundació Jesús Serra’, que busca donar suport a alumnes residents en la localitat natal del fundador del Grup Catalana Occident, Jesús Serra i Santamans, que a més també és fill predilecte del municipi.

La Fundació Jesús Serra, del Grup Catalana Occident, va firmar un acord amb l’Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort, el passat 16 de juny de 2021, per a la creació de la ‘Beca Fundació Jesús Serra’, un ajut que s’atorgarà a quatre estudiants de la localitat per a finançar el 90% de la matrícula de la seva carrera universitària. A aquests quatre beneficiaris inicials, s’incorporaran dos alumnes més per curs fins arribar a la xifra de vuit, per a completar el programa de beques.

En aquest sentit, l’objectiu principal d’aquesta col·laboració és oferir als joves amb talent i aptitud la possibilitat de cursar estudis superiors. La beca pagarà el 90% de la matrícula, tenint en compte els preus públics establerts pel departament corresponent de la Generalitat de Catalunya.

El conveni es va firmar a l’Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort i va comptar amb la presència de l’alcalde de la població, Enric Campàs, i el director de la Fundació Jesús Serra, Ignacio Gallardo-Bravo. Durant l’acte, ambdós van ressaltar la importància d’impulsar l’educació i oferir als alumnes l’oportunitat d’iniciar el seu progrés acadèmic. Precisament, els ajuts porten el nom del fundador del Grup Catalana Occident, Jesús Serra i Santamans, que si hi ha quelcom que el caracteritzava era el seu esperit humanitari i la intensa tasca social que sempre va estar present en la seva trajectòria, atorgant un gran valor a la formació i a preservar el principi d’igualtat d’oportunitats per a totes les persones.

Bases del programa “Beca Fundació Jesús Serra

Els requisits per a poder optar a les beques són:

  • Estar empadronat al Pont de Vilomara i Rocafort des de més de tres anys com a mínim.
  • Complir amb els requisits per a començar els estudis universitaris a 31 de juliol de l'any vigent, o ser estudiant en curs d’una titulació universitària.
  • No haver obtingut cap titulació universitària prèviament.
  • No ser major de 25 anys.
  • Acreditar la qualificació de l’expedient acadèmic següent:
    • En el cas de nous estudiants universitaris, com a mínim de 7, ponderant sobre 10 en la nota final computant expedient de batxillerat (60%) i nota de selectivitat (40%).
    • En cas d’estudiants universitaris, caldrà acreditar l’expedient acadèmic del curs anterior, amb totes les assignatures matriculades aprovades i amb una mitja de 7.

Aquells alumnes interessats a convertir-se en beneficiaris d’una beca de la Fundació Jesús Serra, s’hauran de dirigir a l’Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort i presentar la documentació requerida abans del 15 de juliol de l'any vigent.

Reconeixement a l'excel·lència acadèmica

A més d'aquestes beques, a partir del proper curs 2021/2022, i per tal de reconèixer la seva excel·lència acadèmica, aquest acord també pagarà una estada en un país de parla anglesa als dos millors expedients acadèmics d'entre els alumnes que finalitzin l'etapa d'Educació Secundària Obligatòria. Aquest punt no s'ha pogut dur a terme aquest curs per la situació de pandèmia que estem vivint, motiu pel qual es començarà a fer a partir de l'estiu de 2022.