Compte! No perdis el descompte a la C-16

Dimecres, 7 d'agost de 2019 a les 00:00

Des del Consell Comarcal del bages i també des de la Secretaria d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya s'ha posat en marxa aquesta campanya per recordar als usuaris de l'autopista que uneix Manresa amb Terrassa que els descomptes que s'apliquen de dilluns a divendres no festius només es podran gaudir si el pagament es fa amb sistemes dinàmics (via-T i Satelise).

En aplicació del Pla global de millora de la mobilitat al Bages i del Pla d’homogeneïtzació de peatges i, per tal de gestionar específicament la mobilitat en els eixos de la C-55 i la C-16, la Generalitat de Catalunya aplica diverses bonificacions que poden ser acumulatives.

En cas d’acumular-se, sobre la tarifa base, primer s'aplica la reducció general (45%) i, després, a l'import restant se li apliquen la resta de descomptes que corresponguin. En total, les bonificacions poden arribar al 100% de la tarifa base del peatge.

A partir de l’1 de setembre de 2019, la reducció general del 45% només s’aplicarà amb pagaments dinàmics, amb via-T o Satelise. No es podrà gaudir del descompte si es paga en metàl·lic o amb targeta.

Reducció general

D’aplicació a totes les categories de vehicles, només amb pagament dinàmic (via-T o Satelise).

  • 45% de dilluns a divendres no festius.

Descomptes per a la millora de la descongestió

D'aplicació als turismes amb sistemes de pagament via-T o Satelise en hores punta de dilluns a divendres, no festius (7.00 h -10.30 h i de 17.00 h -21.00h):

  • Descompte del 50%: Per als usuaris que accedeixin a la C-16 pels enllaços núm. 49 Manresa Sud, núm. 50 Manresa Centre, núm. 54 Sant Fruitós de Bages, o núm. 56 (Polígons industrials de Sant Fruitós) així com des de la carretera C-16 (Sallent-Berga), en tots dos sentits de circulació.
  • Gratuïtat / Descompte del 100%: Per a tots els usuaris que accedeixen a l’autopista C-16 per l’enllaç núm. 41, Sant Vicenç de Castellet i facin qualsevol dels recorreguts entre aquest enllaç i els enllaços 49 (Manresa sud), 50 (Manresa centre), 54 (Sant Fruitós de Bages), 56 (Polígons industrials de Sant Fruitós), així com des de la carretera C-16 (Sallent-Berga) en els dos sentits de la circulació.

Descomptes acumulatius

D'aplicació a tots els turismes de dilluns a divendres no festius amb via-T:

  • 30% ECO, vehicles ecològics inscrits en el portal ecoviaT.
     
  • 40% VAO (+3), vehicles ocupats per un mínim de 3 persones, amb via-T o Satelise.

 

Informació extreta del web del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 07.08.2019 | 08:24