Consells per la Revetlla de Sant Joan 2023

Dilluns, 19 de juny de 2023

La situació actual de risc alt d'incendi forestal deriva, principalment, del llarg episodi de sequera generalitzat a tot el territori, donades les poques pluges registrades i el consegüent estrès hídric que pateixen els boscos.

Un nombre elevat dels incendis forestals durant les revetlles deriven de l’ús de pirotècnia per part de particulars en activitats no organitzades, on no hi ha mesures de seguretat específiques. Els incendis es vinculen, sobretot, a coets i articles pirotècnics voladors en general i a les fonts i altres articles pirotècnics similars.

Tenint en compte la proximitat de la festivitat de Sant Joan, i d’acord amb la legislació vigent i la situació d’alt risc d’incendi forestal, queda totalment prohibit fer foc a tots els terrenys forestals, tant si estan poblats d'espècies arbòries com si no, i a la franja de 500 metres que els envolta, així com llençar coets, petards i qualsevol tipus de material pirotècnic en el radi anteriorment mencionat.

A més de les prohibicions abans esmentades, cal tenir en compte les següents recomanacions:

  • Fer ús de la pirotècnia en àrees sense vegetació, lluny d’arbres, camps, parcs i jardins i fora de solars urbans amb vegetació seca. 
  • Els petards que tenen més risc de provocar un incendi són els coets i altres materials voladors, les fonts i altres que generen moltes espurnes.
  • Estan prohibits els fanalets voladors. 

Tot agraint el respecte a la normativa per tal de preservar el nostre entorn i la seguretat de tots els veïns i veïnes, desitgem que gaudiu d’aquesta revetlla.
 

Darrera actualització: 19.06.2023 | 11:25