Dia internacional de la dona treballadora 2020

Dijous, 27 de febrer de 2020 a les 00:00

Un any més el 8 de març tornem a commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora des del Pont de Vilomara i Rocafort, com sempre ho fem amb un seguit d'actes dedicats i pensats per a les dones del poble i que pretén donar-les més visibilitat davant d'actes que les mantenen en condicions no igualitàries respecte als seus companys masculins. 

El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides (l'ONU).

És un dia aprofitat tradicionalment per reivindicar el feminisme denunciant el sexisme. Aquest dia commemora la lluita de les dones per la seva participació juntament amb els homes en l'àmbit laboral, i per tant del dret a la independència econòmica, i a la societat en general.

La primera celebració va tenir lloc el 19 de març de 1911 a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa, i la seva commemoració s'ha vingut estenent, des de llavors, a nombrosos països (Font:Wikipèdia).

Els actes que s'aniran fent durant el mes de març van des d'una exposició a xerrades sobre literatura, erotisme i sexualitat, poesia i música, passant per un taller d'autoestima, fins al Sisè Sopar de les Dones, un sopar exclusiu per a les dones del poble que, amb una mica de festa i humor, convida a les assistents a trobar-se sense la presència dels homes. Un sopar que tindrà com a colofó la sortida de les dones que es programa per al mes d'abril i que enguany les portarà a visitar Món Sant Benet.

La relació d'actes inclosos la trobaré a la dreta d'aquesta notícia i també a l'agenda del nostre web.

Us esperem a cadascun dels actes que hem programat per commemorar aquest dia.

Darrera actualització: 27.02.2020 | 19:50