Dia internacional de la dona treballadora 2024

Divendres, 1 de març de 2024

Un any més el 8 de març tornem a commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora des del Pont de Vilomara i Rocafort. Aquest any a més il·luminarem la façana de l'Ajuntament de color lila per commemorar-lo el mateix dia de la celebració.

Com cada any ho celebrarem amb un seguit d'actes dedicats i pensats per a les dones del poble i que pretén donar-les més visibilitat davant d'actes que les mantenen en condicions no igualitàries respecte als seus companys masculins.

El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides (l'ONU).

És un dia aprofitat tradicionalment per reivindicar el feminisme denunciant el sexisme. Aquest dia commemora la lluita de les dones per la seva participació juntament amb els homes en l'àmbit laboral, i per tant del dret a la independència econòmica, i a la societat en general.

La primera celebració va tenir lloc el 19 de març de 1911 a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa, i la seva commemoració s'ha vingut estenent, des de llavors, a nombrosos països (Font:Wikipèdia).

Els actes que s'aniran fent durant el mes de març van des d'una tertúlia literària passant per una xerrada sobre mentalitat positiva i una exposició amb la lectura del manifest i el Sopar de les Dones, un sopar exclusiu per a les dones del poble que, amb una mica de festa, música i humor, convida a les assistents a trobar-se sense la presència dels homes. Un sopar que es farà el proper divendres 22 de març.

Recordeu que, des de l'any passat, disposeu a la Biblioteca del Racó Violeta Municipal que es va inaugurar l'any 2023.

La relació d'actes inclosos la trobareu a la dreta d'aquesta notícia i també a l'agenda del nostre web.

Us esperem a cadascun dels actes que hem programat per commemorar aquest dia.

Darrera actualització: 6.03.2024 | 08:21