El Pont de Vilomara i Rocafort: Terra de Pedra Seca

Dijous, 13 d'octubre de 2022 a les 00:00

La Comissió de la Pedra Seca del Pont de Vilomara i Rocafort i l'Ajuntament organitzen, el matí del dissabte 12 de Novembre al Casal de Rocafort, una Jornada dedicada a la Pedra Seca.

Aquesta jornada es fa per commemorar que som el municipi català líder en construccions fetes amb aquesta tècnica constructiva: més de 1100 barraques de vinya catalogades a la wikipedra, a més d’una extensa xarxa de marges, aljubs, forns i tines que fan d’aquest municipi una autèntica i genuïna Terra de Pedra Seca.

La Jornada començarà a les 9:30 h. amb el següent programa d'activitats:

  • Benvinguda i presentació de la Jornada a càrrec de l’alcalde del municipi Enric Campàs Serra.
  • Col·loqui a l’entorn de les construccions de Pedra Seca amb Jaume Plans, Mireia Vila, Joan M. Vives i Jordi Griera-Cors com a moderador.

Després d’una breu pausa la Jornada seguirà amb:

  • La Pedra Seca al nostre municipi: estat actual, a càrrec de Pere Trapé.

A continuació l’alcalde, Enric Campàs Serra, presentarà l’acte d’homenatge als pioners en la catalogació de construccions de pedra en sec, que consistirà en:

  • Exposició de la trajectòria del grup barracaire «Drac Verd de Sitges» a càrrec de Francesc Guardiola
  • Lliurament d’un record de reconeixement als membres del «Drac Verd de Sitges»
  • Finalment el Sr. Valentí Junyent, diputat d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona realitzarà la cloenda de la Jornada. 

Per assistir a la Jornada cal fer inscripció prèvia, ja que l’aforament és limitat, en l'enllaç que trobareu adjunt a aquesta notícia. La ubicació exacta del Casal de Rocafort també la trobareu en l'altre enllaç adjunt. Reserves esgotades.

La Comissió de la Pedra Seca del Pont de Vilomara i Rocafort està encapçalada per l’alcalde del municipi juntament amb membres de les entitats: Rocafort Patrimoni i Documentació, Grup Barracaire de Rocafort i la Biblioteca Municipal.

Darrera actualització: 09.11.2022 | 07:42