Informació sobre la reunió celebrada amb afectats per l'incendi del Pont de Vilomara i Rocafort (18/07/2022)

Dilluns, 18 de juliol de 2022 a les 00:00

Passades les 11 del matí d'avui dilluns 18 de juliol s'ha celebrat una reunió informativa amb totes les persones afectades per l'incendi que afecta al nostre terme municipal.

A continuació trobareu un resum de les principals informacions que s0han donat en ella.

Han intervingut:
-    Bombers
-    Protecció Civil.
-    Mossos d’esquadra.
-    Creu Roja.
-    SEM.
-    Cap El Pont de Vilomara.
-    Ajuntament

•    Bombers ha explicat la situació actual del foc: han treballat tota la nit per mantenir controlats els flancs que afecten a River Park, Can Riera i Rocafort. Hi ha més perill al flanc que toca directament amb el Parc Natural, cosa que fa témer per la seva evolució.

Puntualitzen que, a la tarda, amb la pujada general de temperatures serà el moment més crític d’aquest foc.

•    Protecció Civil I l’ajuntament estan treballant conjuntament per a que les persones afectades pugin arribar a les seves cases cap al tard, vespre o nit. Sempre en permanent contacte amb bombers i sempre que l’evolució del foc ho permeti.

•    Mossos d’esquadra mantenen el control dels accessos a la zona. Continua tancada la carretera d’accés a Rocafort (BV-1229). Acompanyaran als afectats a les vivendes, juntament amb protecció civil, de seguida que es pugi accedir.

•    Creu Roja informa que tenen activat el dispositiu d’ajuda durant tot el dia d’avui. Mantenen l’ajut als afectats, el servei de llits, menjar, suport vital, ….

•    SEM es manté a disposició i amb vehicles medicalitzats i d’urgència per poder tractar o moure sanitàriament qualsevol persona necessitada.

•    Consultori municipal: manté la dotació de personal que ha tingut durant tota la nit, amb suport als afectats, medicació i atenció primària de primera mà.

•    Finalment l’Ajuntament continua oferint suport als afectats, mantenint el centre cívic i la sala polivalent com a centre neuràgic i d’acollida dels afectats. També com a centre d’informació permanent per a afectats i persones i/o mitjans que ho necessitin. Manté el servei de menjador i de gestió dels afectats en totes les seves necessitats.

S’informa que es manté l’estat de confinament a Rocafort, però s’aixeca el del Pont de Vilomara.

Darrera actualització: 22.07.2022 | 13:21