Informació sobre la reunió celebrada amb afectats per l'incendi del Pont de Vilomara i Rocafort (18/07/2022)

Dilluns, 18 de juliol de 2022

Passades les 11 del matí d'avui dilluns 18 de juliol s'ha celebrat una reunió informativa amb totes les persones afectades per l'incendi que afecta al nostre terme municipal.

A continuació trobareu un resum de les principals informacions que s0han donat en ella.

Han intervingut:
-    Bombers
-    Protecció Civil.
-    Mossos d’esquadra.
-    Creu Roja.
-    SEM.
-    Cap El Pont de Vilomara.
-    Ajuntament

•    Bombers ha explicat la situació actual del foc: han treballat tota la nit per mantenir controlats els flancs que afecten a River Park, Can Riera i Rocafort. Hi ha més perill al flanc que toca directament amb el Parc Natural, cosa que fa témer per la seva evolució.

Puntualitzen que, a la tarda, amb la pujada general de temperatures serà el moment més crític d’aquest foc.

•    Protecció Civil I l’ajuntament estan treballant conjuntament per a que les persones afectades pugin arribar a les seves cases cap al tard, vespre o nit. Sempre en permanent contacte amb bombers i sempre que l’evolució del foc ho permeti.

•    Mossos d’esquadra mantenen el control dels accessos a la zona. Continua tancada la carretera d’accés a Rocafort (BV-1229). Acompanyaran als afectats a les vivendes, juntament amb protecció civil, de seguida que es pugi accedir.

•    Creu Roja informa que tenen activat el dispositiu d’ajuda durant tot el dia d’avui. Mantenen l’ajut als afectats, el servei de llits, menjar, suport vital, ….

•    SEM es manté a disposició i amb vehicles medicalitzats i d’urgència per poder tractar o moure sanitàriament qualsevol persona necessitada.

•    Consultori municipal: manté la dotació de personal que ha tingut durant tota la nit, amb suport als afectats, medicació i atenció primària de primera mà.

•    Finalment l’Ajuntament continua oferint suport als afectats, mantenint el centre cívic i la sala polivalent com a centre neuràgic i d’acollida dels afectats. També com a centre d’informació permanent per a afectats i persones i/o mitjans que ho necessitin. Manté el servei de menjador i de gestió dels afectats en totes les seves necessitats.

S’informa que es manté l’estat de confinament a Rocafort, però s’aixeca el del Pont de Vilomara.

Darrera actualització: 22.07.2022 | 13:21