La Presidenta de la Diputació de Barcelona visita El Pont de Vilomara i Rocafort

Dimecres, 30 de juny de 2021 a les 00:00

Aquest dimarts, dia 29 de juny, vam comptar amb la visita institucional de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín.

La visita es va fer dins el marc de la finalització de les obres de rehabilitació interior de l’ermita de Santa Maria de Matadars, situada al Marquet Paradís, actuació que dona per finalitzat el projecte, iniciat l’any 2003, de rehabilitació interior i reordenació de l’exterior d’aquesta joia arquitectònica romànica del segle XI, que compta amb una valuosa capçalera amb arc de ferradura preromànic dels segles IX-X.

L’acte va començar amb la recepció de la presidenta, a l’Ajuntament, per part de l’alcalde, Enric Campàs, i una representació de l’equip de govern, on la presidenta va signar el llibre d’honor i es van intercanviar uns obsequis representatius d’ambdues administracions.

Seguidament es van traslladar a l’ermita de Santa Maria de Matadars  per dur a terme l’acte d’inauguració d’aquesta restauració. L’acte va ser en petit format i seguint les mesures de prevenció de la COVID-19, on es va fer la descoberta d’una placa i parlaments de l’alcalde, la presidenta i també del president dels Amics de l’Art Romànic del Bages.

En aquests l’alcalde es va dirigir al públic assistent tot agraint la col·laboració permanent de la Diputació de Barcelona en la recuperació del valuós patrimoni amb que compta el nostre municipi i indicant els projectes de futur en aquest àmbit que l’Ajuntament té en marxa amb la col·laboració de la Diputació, especialment el Castell de Rocafort i les Tines de la Vall del Flequer. En la seva intervenció també va posar de manifest que “amb aquest acte donem per finalitzat un projecte, però n’iniciem un altre, que és dinamitzar i donar a conèixer aquesta joia del nostre municipi que és l’Ermita de Matadars”.

Finalment la presidenta de la Diputació de Barcelona va dirigir també unes paraules en les que va destacar la bona feina feta en aquesta actuació, tot indicant que la col·laboració entre administracions és el que fa possible aquests projectes per dignificar el valuós patrimoni amb que comptem al nostre territori.

Darrera actualització: 01.07.2021 | 08:16

Imatges

Descoberta de la placa commemorativa Parlaments Ermita de Santa Maria de Matadars