L’Ajuntament del Pont commemora el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Dimecres, 25 de novembre de 2020 a les 11:00

Enguany, fa 60 anys que varen ser assassinades les germanes Mirabal, tres activistes polítiques i membres actives de la resistència. En honor a elles es va establir aquesta data com a Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Des de llavors, no han cessat els esforços de moviments socials, feministes i de tots els àmbits per a eradicar les violències masclistes.

Des de l’Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort, com fem cada 25 de novembre, hem volgut commemorar aquest dia amb diferents actes que, malgrat la pandèmia, ens permeten recordar que encara existeix aquesta lacra a la nostra societat i que cal continuar amb la conscienciació de totes les persones per tal d’erradicar aquest tipus de violència i que no calgui rememorar o commemorar més aquest dia.

Com que aquests any, i per evitar aglomeracions, no hem pogut fer lectura del manifest conjunt de totes les entitats i organismes catalans, hem preparat un vídeo amb la lectura d’aquest text que han fet les nostres treballadores i les nostres regidores que actualment estan vinculades a l’Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort.

El vídeo ha estat elaborat amb la intenció de propagar-lo per les xarxes socials i que arribi al màxim de gent possible. Un vídeo que, sense la col·laboració de les dones que integren la plantilla i els diferents partits polítics que integren l’ajuntament, no hauria estat possible. A elles, i a totes les dones en general, volem donar-los les gràcies per mantenir viva aquesta lluita i mantenir-se fermes i unides sempre davant qualsevol manifest de violència de gènere que apareix en el seu entorn.

El vídeo el podreu veure en el següent enllaç: https://youtu.be/qnQ12syLMNs

A banda del vídeo, hem volgut programar una sèrie d’actes, tots ells d’una manera virtual o telemàtica, per commemorar aquesta data. Aquest són els actes que se celebraran aquests dies:

  • Encesa d’espelmes virtual: encén la teva espelma, fes-li una foto i penja-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #ElPont25N tot etiquetant a @ajuntament.pont.
  • Avui a les 12 del migdia, minut de silenci a la Plaça de l’Ajuntament.
  • Avui a les 3 de la tarda, taller “El poder és dins teu” a càrrec de la coach Verònica Soto.
  • Taller “Trivial anti-masclista – KAHOOT online” a càrrec de LA SAL.ABECE IDEES per als i les alumnes de secundària de l’Institut Escola Pompeu Fabra.
  • El taller de cosmètics del 4 de desembre està aplaçat (aviat us comunicarem la nova data).
Darrera actualització: 25.11.2020 | 10:56