L’Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort congela els impostos i taxes municipals pel 2021

Divendres, 30 d’octubre de 2020

El Ple de l’Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort va aprovar per unanimitat la proposta presentada per l’equip de govern en relació a les taxes i tributs municipals de cara l’any 2021.

La proposta aprovada congela totes les taxes i tributs municipals, com per exemple l’IBI i la recollida d’escombraries, i afegeix bonificacions en algunes taxes destinades a persones amb discapacitat. Segons declara Enric Campàs, alcalde del municipi, “tot i la tendència a l’alça dels preus dels serveis públics, que cada vegada generen més despesa als Ajuntaments, creiem que és necessària aquesta congelació atesa la complicada situació que estem vivint els últims mesos i, d’aquesta manera, ajudar en la mesura del possible, a les famílies del municipi, especialment les que estan passant més dificultats”.

Pel que fa al servei de recollida d’escombraries, Campàs creu que “és un servei que genera molt dèficit i sobre el que haurem de prendre una decisió en un futur proper. La taxa de recollida d’escombraries s’haurà d’augmentar més aviat que tard perquè és un servei insostenible tenint en compte els increments de preu que cada any pateixen els cànons que s’apliquen. En aquest sentit, el 2020 l’Ajuntament va suportar un dèficit en el servei de 24.806€ i el 2021 el dèficit augmentarà fins els 52.980€, o sigui 28.000€ d’increment d’un any a l’altre. Aquesta situació ens obligarà a implantar sistemes de recollida d’alt rendiment, com els contenidors tancats (accés amb targeta) per tal que aquest increment de la taxa no sigui tant elevat com amb el model actual”.

Un altre dels aspectes importants d’aquestes ordenances és l’aplicació de bonificacions per a persones amb discapacitat, que se sumen a les bonificacions per a famílies nombroses i monoparentals que es van aprovar l’any passat. Aquestes bonificacions van del 75 al 90% en el cas dels permisos d’obres i del 75% en el cas dels guals, depenent del grau de discapacitat reconegut que es tingui i sempre que sigui la residència habitual.

Darrera actualització: 22.12.2020 | 11:59