L’Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort es queixa de la falta de compromís del Departament de Salut de la Generalitat

Dimarts, 21 de juny de 2022 a les 00:00

El passat divendres 17 de juny l’Alcalde va fer arribar una carta al Conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, en la que presenta el seu més ferm disgust per la falta de compromís del Departament envers la substitució de la baixa per jubilació del Dr. Irujo, metge de capçalera del consultori municipal durant 38 anys.

Aquesta mostra expressada actualment no és momentània i tampoc ha sorgit sobtadament. L’Alcalde ha remarcat que “aquest malestar augmenta considerablement en veure la falta de compromís del Departament de Salut després d’haver incomplert la paraula que se’ns va donar a través de la Sra. Meritxell Budó de substituir, durant el passat mes de maig, la plaça que el Dr. Irujo va deixar vacant per la seva jubilació.”.

El mes de desembre passat, en una reunió a la que hi van assistir membres de la direcció del CAP de Sant Vicenç de Castellet, del qual en depèn el consultori local, i amb la participació també de la Sra. Elisabeth Descals, directora del SAP Bages-Berguedà-Moianès, es va informar al consistori vilomarenc que no es pretenia cobrir la plaça que aquest facultatiu deixava vacant, proposant un canvi de model assistencial en el que incorporarien dues places d’infermeria i una d’administració, però sense restablir la plaça que aquest facultatiu deixava vacant per jubilació.

En aquells moments el consistori va mostrar el seu desacord amb aquella decisió “degut a que creiem fermament que un municipi com el nostre, de 4000 habitants, necessita, com a mínim, dos facultatius per garantir un servei d’atenció digne per als nostres veïns i veïnes”.

Al febrer d’aquest any, El Grup Parlamentari Socialista va presentar, a instàncies de l’Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort, una Proposta de Resolució al registre del Parlament de Catalunya sobre el consultori mèdic del municipi per tal que sigui tractada davant la Comissió de Salut del mateix Parlament.

Durant el mes de març d’aquest any, la Conselleria va canviar de parer i es va comprometre, en una reunió mantinguda el mes de març amb les Sres. Imma Cervós i Teresa Sabater, responsables del CatSalut a la Regió Sanitària Catalunya Central, a fer la substitució i que estaven treballant per a fer-la efectiva el més aviat que els fos possible. Després d’aquesta reunió, el consistori va donar un vot de confiança atès el canvi de parer del Departament.

Posteriorment, el passat 25 d’abril, en una reunió mantinguda amb diverses responsables territorials del CatSalut i de l’ICS, en la que també va participar-hi la Sra. Meritxell Budó, Secretària d'Atenció Sanitària i Participació del Departament, es va donar la paraula que durant el mes de maig s’incorporaria la persona que substituiria al Dr. Irujo i, per tant, el municipi recuperaria els dos facultatius per garantir una atenció digne per als seus veïns i veïnes.

El consistori ha mostrat el seu malestar amb el Departament ja que a aquestes alçades encara no han procedit a la substitució a la que es van comprometre.

La decepció de l’Alcalde encara és més gran ja que s’ha assabentat per canals no oficials que el Departament tindria intenció de fer efectiva la substitució més endavant. En aquest sentit l'Alcalde considera “extremadament greu”. No han estat capaços de comunicar-me el retard en la substitució i, sobretot, els motius pels que es produeix aquesta situació.”. Atès això, l’Alcalde afirma que “òbviament la nostra confiança ha desaparegut i espero que el compromís que van adquirir no fossin paraules buides, pel que exigim que compleixin amb la seva paraula i incorporin, de manera immediata, aquesta nova persona per cobrir la plaça vacant.”.
 

Darrera actualització: 21.06.2022 | 12:10