L'Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort signa un conveni de col·laboració amb el municipi agermanat del Rubio (Sevilla)

Dilluns, 24 de gener de 2022 a les 08:00

El passat dimecres 19 de gener, l'Alcalde, Enric Campàs, va ser present, juntament amb Jordi Solernou, alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, a Fitur, la fira del turisme que es va celebrar a Madrid, on van signar un conveni de col·laboració amb el municipi de El Rubio (Sevilla), amb el que els dos municipis estan agermanats. Aquest conveni estableix una futura col·laboració a través d’intercanvis entre els municipis germans per potenciar i donar a conèixer la història, la cultura i el patrimoni de les poblacions agermanades.

En el mateix acte també es va presentar el Día del Emigrante, que es celebrarà el dia 30 de juliol a El Rubio i que servirà per donar inici a aquestes jornades d’intercanvi entre els municipis.

A l’acte de signatura i presentació, que es va celebrar a l’estand de la Diputación de Sevilla, hi van participar Rafael de la Fe, alcalde de El Rubio, Jordi Solernou, alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, i Enric Campàs, alcalde del Pont de Vilomara i Rocafort. També hi van ser presents Ana María Martínez, diputada de la Diputació de Barcelona, i Manuel Ignacio Pardillo, regidor de El Rubio.

Paral·lelament a aquest acte també es va fer una breu trobada en la que, a més dels abans mencionats, també hi van ser presents Fernando Rodríguez, president de la Diputación de Sevilla, Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona, Eva Menor i Abigail Garrido, diputades de la Diputació de Barcelona.

L'Alcalde ha comentat que “aquest és un projecte en el que estem treballant des de fa molt temps i que vam haver d’aturar a causa de la pandèmia. Amb aquest projecte volem estrènyer els llaços d’amistat entre els nostres municipis, alhora que donarem a conèixer la història, cultura i riquesa patrimonial del nostre poble i del seu magnífic entorn”.

Pel que fa a la celebració del Dia de l’Emigrant, que se celebrarà a El Rubio, va afegir “compartim totalment l’esperit d’aquesta celebració, que no és un altre que fer un reconeixement a totes aquelles persones que van haver d’emigrar cap a Catalunya i han format part d’una manera molt important del procés de creixement i millora dels nostres pobles”.

Cal recordar que El Pont de Vilomara i Rocafort també està agermanat amb el municipi de Carboneras de Guadazaón (Cuenca), per això l’alcalde va destacar a la reunió de Madrid el paper del Pont de Vilomara i Rocafort com a “municipi d’acollida” i allà mateix va remarcar també la importància que els veïns i veïnes procedents de El Rubio i de Carboneras, així com d’altres municipis d’Espanya, van tenir en el progrés del municipi, juntament amb els nascuts aquí, que “els van acollir amb els braços ben oberts”. “Entre tots hem fet créixer el nostre municipi, un municipi del que ens sentim molt orgullosos”.

Darrera actualització: 28.01.2022 | 07:13