L’Ajuntament realitza una actuació per inactivar un niu de vespes asiàtiques

Dijous, 19 de novembre de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament ha dut a terme, dimecres 18 de novembre, una actuació per inactivar un niu de vespes asiàtiques detectat. La vespa asiàtica és una espècie invasora amb una forta capacitat de propagació i gran depredadora de l’abella autòctona. Aquesta és la primera vegada que se’n detecta un al municipi.

El niu es trobava actiu i s’allotjava en un arbre, a 20 metres d’alçada aproximadament, del camí del canal. Es tractava d’un niu d’unes dimensions considerables i amb capacitat de crear desenes de colònies de cara a la primavera. L’actuació va ser realitzada per personal expert, introduint un producte neutralitzador a l'interior d'uns projectils especials que es disparen directament als nius amb una escopeta adaptada. El niu, de moment, no ha estat retirat per l’alçada en la que es troba i tenint en compte també que aquests no són reutilitzats per altres vespes i queden abandonats. Aquests dies l’Ajuntament anirà fent el seu seguiment per comprovar que quedi totalment inactiu.

Una vegada detectat s’ha de tenir en compte si es tracta d’un niu embrionari o un vesper ja format. En cada cas de localització de nius es valora si està actiu o no abans de procedir a realitzar una actuació. Els que es trobin inactius a l’hivern poden no ser retirats perquè no són reutilitzats per les vespes i queden abandonats.

Des de l'Ajuntament fem una crida a la col·laboració ciutadana i avisar en cas de localitzar algun altre niu trucant al 93.831.88.11.

Per a més informació sobre la vespa asiàtica i el seu comportament podeu visitar l’enllaç adjunt a aquesta notícia.

Darrera actualització: 19.11.2020 | 08:18