NOUS TERMINIS PER SOL·LICITAR LES BONIFICACIONS - Ordenances Fiscals 2020: noves bonificacions per a famílies nombroses i monoparentals

Dijous, 28 de maig de 2020 a les 00:00

Atès el que disposa el Reial Decret 514/2020, de 8 de maig, els terminis administratius, que havien quedat suspesos des del 14 de març, es reprenen des de l'1 de juny de 2020.

Per aquesta raó, us informem que el nou termini per sol·licitar les bonificacions en l'IBI per a famílies nombroses queda ampliat fins al proper divendres 12 de juny de 2020 (inclòs) per tal que pugui ser aplicat en l'impost d'aquest any.

Pel que fa a les famílies monoparentals, el termini continua sent el mateix (fins al 30 de novembre) i serà l'Ajuntament que en faci la bonificació un cop finalitzat l'any als que ho hagin sol·licitat i compleixin els requisits.

Com ja és habitual, cada any el Ple aprova la modificació de les Ordenances Fiscals que regiran, i que cada vilomarenc i vilomarenca haurà d'abonar, durant el següent exercici fiscal.

A finals del passat any es van fer les diferents propostes de modificació de les Ordenances Fiscals 2020 que, en general, no van patir gaires canvis en quant a preus a pagar.

En canvi, i atenent a les peticions generalitzades dels col·lectius implicats, el Ple va proposar la modificació de les Ordenances Fiscals de l'IBI (coneguda com a Contribució) i de l'Escola Bressol en quant a la tipologia de les famílies que abonen aquests impost i taxa respectivament.

En aquest sentit es va aprovar unes bonificacions concretes per a famílies nombroses i per a famílies monoparentals. El desglós d'aquestes bonificacions l'heu rebut a les vostres bústies aquests dies però, a més, el teniu disponible a la dreta d'aquesta d'aquesta notícia, en imatges.

Cal tenir present que les bonificacions de l'IBI, en cas de famílies nombroses, cal demanar-les a l'Ajuntament abans de l'1 d'abril de 2020 (termini ampliat fins al divendres 12 de juny de 2020) per a que s'apliqui aquest mateix any. En el cas de les famílies monopatentals, caldrà fer-ho fins a finals de novembre i, en aquest cas, es retornarà l'import de la bonificació corresponent a la família. Aquesta diferenciació és conseqüència de la no inclusió d'aquest darrer tipus de família a la llei estatal, cosa que ha fet que l'ajuntament hagi buscat la fórmula per a poder bonificar aquesta taxa.

En el cas de les bonificacions per a l'Escola Bressol caldrà fer les peticions en el període de matriculació, és a dir del 17 al 23 de juny de 2020, per tal d'aplicar-les a les quotes del proper curs 2020-2021.

A més d'aquestes bonificacions, l'Ajuntament ha volgut informar del dèficit que està assumint, des de ja fa uns anys, en la recollida d'escombraries per a no repercutir-lo directament en el rebut que paga cada família. Així mateix el Ple va decidir un increment del 3,5% (que suposa 0,44 € en cada rebut) de la Taxa d'Aigua ja que està previst que el preu d'aquest servei augmenti entre un 6% i un 9% els propers anys perquè està prevista la construcció d'un nou dipòsit d'aigua de Bufalvent que subministrarà aigua al nostre municipi. D'aquesta manera es vol esglaonar aquesta pujada per a que no sigui tant ressentida a les butxaques dels vilomarencs i vilomarenques.

Tota la informació la trobareu a la dreta d'aquesta notícia, també als enllaços referents a les ordenances fiscals 2020. Si us queden dubtes, estem a la vostra disposició a les oficines municipals per aclarir-vos qualsevol dubte o incidència.

 

Darrera actualització: 02.06.2020 | 12:00