Per repartir els diners recaptats en les diverses activitats solidàries a causa de l'incendi del 17 de juliol, s'obre el termini per a que les persones afectades puguin sol·licitar les subvencions derivades d'aquesta quantitat

Dijous, 1 de desembre de 2022 a les 00:00

Després de l'incendi del passat estiu que va afectar a casi 1.800 hectàrees del nostre terme municipal i, principalment, va afectar a la zona de River Park i voltants, l'Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort posa en marxa una línia de subvenció per a les persones afectades en aquell incendi per repartir els diners recaptats en les activitats solidàries que es van dur a terme i amb les que es va recaptar un total de 32.161,68 euros, els quals seran repartits de manera íntegra.

La línia de subvencions està dirigida a les famílies residents a l’àrea afectada per l’incendi forestal que han perdut els seus habitatges, amb la finalitat que puguin realitzar les obres i reformes necessàries per reparar i/o reconstruir els immobles, incloent-hi la restitució dels estris bàsics. 

Una vegada finalitzi el termini de presentació de sol·licituds es repartiran íntegrament els 32.161,68 euros recaptats entre els sol·licitants.

Despeses subvencionables:

Les despeses consistents en:

  • Reconstrucció d'edificacions destinades a un habitatge que hagi patit danys consistents en la destrucció total o danys estructurals que afecten directament a la seguretat de la construcció.
  • Reparació d’edificacions destinades a ús habitatge que hagin patit danys consistents danys estructurals que no afectin a la seguretat de la construcció.
  • Reparació de danys que afectin a la habitabilitat, ús o estètics de la habitatge.
  • Reconstrucció o reparació de les dependències relacionades amb l'ús de habitatge, tals com, garatge, traster, cobert i anàlegs, que hagin quedat destruïts o danyats.
  • Reposició de estris domèstics de primera necessitat, considerant a aquests efectes els mobles i elements de l'equipament domèstic bàsic per cobrir les necessitats essencials de habitabilitat de la habitatge.
  • Reposició d’articles de primera necessitat, com roba d’ús comú, calçat, productes d’higiene, material escolar, etc.
  • Honoraris tècnics.

Les despeses objecte de subvenció es referiran a projectes, direcció d’obra i actuacions de reparació, reposició, reconstrucció, reforma i condicionament que s'ajustin als criteris tècnics establerts a la normativa urbanística aplicable. 

Queden excloses d'aquestes ajudes les edificacions ruïnoses i les que estiguessin en manifest estat de abandó.

Es poden consultar la resta de bases que regulen aquesta convocatòria al document adjunt.

El període de presentació de sol·licituds està comprès entre el 30 de novembre i el 14 de desembre (ambdós inclosos) i es podran presentar de manera telemàtica (a través de la Instància Generèrica del nostre web) adjuntant el model de sol·licitud que està adjunt a aquesta informació o bé presencialment a l'Ajuntament en l'horari habitual d'atenció al públic.

Darrera actualització: 01.12.2022 | 10:14