PRESENTACIÓ DE LA NOVA PÀGINA WEB DE L'AJUNTAMENT

Dimarts, 6 de maig de 2014 a les 00:00

Dimarts 6 de maig, les 12:30 a la Sala de Plens de l'Ajuntament s'ha presentat la nova web municipal de l'Ajuntament. El Pont de Vilomara i Rocafort ja comptava amb pàgina web des de ja fa 5 anys (es va presentar al públic per primera vegada els dies 8 i 9 de maig de 2009).


L'any 2010 es va presentar la seu electrònica que permet a l'usuari poder connectar-se a la web de manera segura amb un certificat de seguretat de seu electrònica.


S'ha presentat el nou format de web que, bàsicament, conté la mateixa informació, però que s'ha ampliat atès el nou format. Aquest format és modular, cosa que permet que, amb el manteniment d'un sol web (en aquest cas el web es català) es pugui traduir a diferents idiomes amb l'ajut d'un traductor. D'altra banda, aquest format en mòduls permet disposar d'un web que es pot visualitzar en qualsevol dispositiu mòbil (telèfon intel•ligent, tableta) o en netbooks, pantalles de TV connectades a Internet .... és a dir que la informació es modula depenent de la mida de la pantalla on s'hagi de mostra, amb total claredat i sense perdre resolució en les dades.


S'incorporen gadgets que permeten la visualització de l'hora oficial (per mantenir les comunicacions segures amb hora oficial), predicció meteorològica o incorporació de visualització de vídeos directament al propi web. També permet, amb el gadget de mapes de Google, situar qualsevol equipament, entitat o empresa en el mapa per facilitar la localització a qui fa la consulta.
En l'apartat notícies, apareix també un menú Hemeroteca que permet visualitzar notícies que ja no estan d'actualitat però que encara poden ser d'interès per als usuaris.
A portada podem veure dos apartats també molt importants: el més nou (que facilita trobar el que s'ha modificat o afegit recentment) i el més visitat (que permet saber a l'usuari quines són les pàgines que més es consulten).


El gestor també genera estadístiques d'ús, de visualització i de localització que permetran fer un estudi de les diferents localitzacions on es consulta el web i quines pàgines o de quina manera es consulten, entre altres moltes dades que mostrarà per a la seva posterior explotació.


Es manté el contacte directe amb l'alcalde amb la secció "escriu a l'alcalde" que permet la comunicació directa amb l'alcalde a través del correu electrònic.
En paraules de l'Alcalde Cecilio Rodríguez Martín, "aquest web és una evolució de l'anterior, però això no fa que deixen d'evolucionar ja que, amb la rapidesa amb que la tecnologia evoluciona, es fa necessari estar actualitzant-nos constantment per oferir un millor servei als ciutadans i per mantenir una comunicació directa, instantània i fàcil a qui volen conèixer l'Ajuntament, el municipi o qualsevol informació relacionada amb el poble".


Afegeix que "sense la col•laboració de la Diputació de Barcelona, que ha sufragat la despesa del projecte i assumeix tot el cost i també el manteniment de les dades als seus servidors, la pàgina principal del 2009 i aquesta evolució del 2014 haurien estat molt difícils de dur-les a terme, i amb el seu ajut hem aconseguit apropar-nos al ciutadà i alhora complir amb la legislació vigent en quan a transparència i proximitat amb els visitants del web".

Darrera actualització: 05.12.2018 | 09:31