Sessió informativa "L'administració a prop teu"

Dimecres, 1 de febrer de 2023

L'Ajuntament, en col·laboració amb el Ministeri de Política Territorial, hem organitzat aquesta sessió informativa per tal de posar en contacte a la ciutadania amb els serveis electrònics del Govern d'Espanya. En finalitzar la sessió, aquelles persones que estiguin interessades, podran obtenir, al moment, Cl@ve Permanente que us servirà per poder fer qualsevol tràmit amb l'administració de l'estat.

La sessió informativa del Pla "L'Administració a prop teu", després d'una breu presentació de la Administració General de l'Estat en el territori, se centrarà en l'Administració Electrònica. 

En concret, s'explica i mostra la informació del Punt d'Accés General (https://administracion.gob.es/) com a finestra d'accés a les administracions públiques estatal, autonòmica i local, amb registres i cercadors de seus electròniques i tràmits electrònics, a més de contenir extenses guies explicatives adreçades a la ciutadania i a empreses sobre diferents situacions vitals i laborals.

Així mateix, també es mostra i explica el funcionament de Carpeta Ciutadana (https://carpetaciudadana.gob.es/carpeta/clave.htm), una pàgina web i també aplicació de mòbil en fase de proves, a través de la qual la ciutadania pot comunicar-se amb les Administracions; consultar diferents dades personals i les seves cites prèvies; accedir a informació sobre diversos procediments; informar-se sobre les seves notificacions pendents de llegir i de l'estat dels expedients en tràmit, o també rebre avisos i alertes, entre altres funcionalitats.

Com a punt final a la sessió, i per tal de poder accedir i relacionar-se amb les Administracions Públiques través de les eines d'administració electrònica, s'informarà sobre l'obtenció del certificat digital de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre i de sistema d'identificació Cl@ve. Un cop acabada la sessió informativa es podran tramitar les Cl@ves Permanents (https://clave.gob.es/clave_Home/es/Clave-Permanente.html) d'aquelles persones que hi estiguin interessades.

Darrera actualització: 8.02.2023 | 07:16