Festa del contribuent

La Festa del Contribuent té els seus inicis l'any 1988, quan l'equip de govern va decidir invertir els diners que, en aquell moment, donava la recollida selectiva del vidre.

Com que la resposta ciutadana a aquesta recollida selectiva va ser molt bona, des de l'Ajuntament es va pensar que calia revertir els diners que les empreses que el recollien pagaven a la Corporació. D'aquesta manera va nèixer la Festa, amb el propòsit de recompensar els Contribuents, que com qualsevol altre ciutadà, pagaven religiosament els seus impostos. La idea central de la festa dedicada als contribuents era la gratuïtat de tots els actes que se celebressin, així com el sorteig de l'exempció del pagament d'impostos i taxes durant l'any a un contribuent.

Davant l'èxit d'aquesta primera festa, aquesta ha anat creixent fins al punt que és molt esperada pels vilatants. També ha anat creixent en el seu contingut, encara que actualment té un pressupost dedicat exclusivament i ja no se subvenciona de la recollida selectiva.

Fins a l'any 2013, la Festa del Contribuent se celebrava durant el segon cap de setmana del mes de juny. Des de llavors, la festa ha passat a celebrar-se el segon cap de setmana de març. Actualment comprèn tot el cap de setmana, de divendres a dilluns (que és una de les festes locals del municipi).

Els actes comencen el divendres amb Ball per a Joves. El dissabte un dels actes més representatius és, a part dels torneigs de petanca, ocellaire i futbol, el Ball del Contribuent, que se celebra la nit de dissabte. El diumenge, entre altres actes, el que defineix la festa: L'arribada del recaptador, que és una paròdia teatral en que al final es fa el sorteig entre tots els contribuents de l'afortunat que se'n lliurà de pagar-los durant aquell any. Entre mig de tot aquest acte hi ha una cercavila en que s'envolen milers de bitllets, dels que una gran quantitat són premiats i bescanviables per diners. A més també es reparteixen molts i molts caramels. Finalment el dilluns es dedica el dia a l'activitat infantil amb gran varietat d'actes per a la canalla.

Darrera actualització: 3.03.2023 | 14:25