Homenatge a la gent gran

És una de les celebracions més estimades per tothom al poble i, tal i com el seu nom indica, es rendeix tribut a totes aquells persones grans que viuen al municipi. A més es fa un reconeixement especial als avis de més edat amb un obsequi molt especial per a cadascun d'ells. Se celebra el penúltim cap de setmana de setembre.

La festa va ser iniciada l'any 1981 per l'associació parroquial, en col·laboració amb la pròpia parròquia i l'Ajuntament. Durant els següents vint-i-cinc anys, aquesta festa ha estat dirigida i organitzada per la Parròquia i pel nostre mossén Joaquim Ciuró.

Després de celebrar aquest quart de segle, ha estat l'Ajuntament que ha près el relleu a la parròquia, però mantenint una estreta col·laboració amb ella i amb totes les persones que habitualment ajuden a l'església. A partir d'aquí, la festa s'ha mantingut força semblant a les primeres celebracions, aportant a més altres actes que poden potenciar-la encara més.

D'entre els actes més destacables està el mateix Homenatge que se celebra el diumenge i que congrega la gran majoria de persones de més edat del municipi, juntament amb les seves famílies. Totes elles són reconegudes pel poble i se'ls fa lliurament d'un diploma a les que tenen més de 85 anys.

L les persones més grans se'ls rendeix homenatge especialment amb uns obsequis molt especials per a cadascun d'ells.

A més d'aquest acte principal, la festa es complementa amb un ball de nit, missa, teatre, un berenar, cercaviles i actuacions musicals que es reparteixen durant els tres dies de celebració.

Darrera actualització: 10.04.2019 | 13:57