Club Twirling El Pont de Vilomara

El Twirling es un esport que combina la dansa, la gimnàstica rítmica i la destresa a fer malabarismes, llançaments a l’aire i recollides amb un bastó metàl•lic (equilibrat en pes i amb dos tacs de goma a les puntes).

 

Al poble d’El Pont de Vilomara i Rocafort el Twirling va arribar l’any 2001. Sabent que a Catalunya es va començar a practicar a partir de l’any 1985 l’evolució d’aquest club ha sigut notable dins el territori català i de la Federació Catalana de Twirling.

 

El sacrifici i la dedicació envers a aquesta disciplina esportiva és considerable tenint en compte les hores dedicades per la seva pràctica i per la idea de poder aconseguir alguns reconeixements nacionals, europeus i mundials.

 

Com a Club Twirling Pont de Vilomara en els diferents campionats de Catalunya, el podis aconseguits en els deu anys d’existència de l’entitat son considerables, amb una feina constant i segura, millorant a poc a poc i sense preses, a les seves vitrines s'hi poden veure moltíssimes medalles d’or, d’argent i de bronze aconseguides en competicions individuals i copes sobretot de primers llocs en duos i equips en totes les seves categories.

 

L’any 2008 el club va començar a formar part de la selecció catalana adherida a NBTA España per participar en els diferents campionats internacionals, i és en aquest any quan es va donar la primera mostra que s’havia de comptar amb el Twirling bagenc donant mostres de bon nivell competitiu. Desprès de participar en diferents campionat europeus, mantenint els mateixos resultats i tenint clares les aspiracions d’aconseguir quelcom encara més important, sobretot desprès d’assolir el màxim trofeu com a club, la Copa Catalunya l’any 2010; el repte era entrar en el l'èlit de les sis millors atletes continentals individuals en alguna de les diferents categories, a més d'apropar-se al podi en duo i en equips que en aquestes modalitats consta de nominació directa. I així va ser, desprès del campionat europeu, el mateix any a Escòcia, els ànims estaven intactes per preparar la nova temporada catalana i la propera competició internacional a la República Txeca, concretament a Karlovy Vary el 2011, on va saltar la sorpresa aconseguint el subcampionat europeu en duo, tercera posició en individual solo dansa junior, quarta posició en equips tant de twirling com de Dansa, cinquena posició en individual solo bastó cadet i sisena posició en individual solo bastó junior.

 

El 2012 arriba el campionat del món a Neuchâtel (Suïssa), on la sort va venir de cara assolint el subcampionat mundial en modalitat de duo, a banda de les sisenes posicions de l‘equip twirling i l’equip dansa i així refermar el bon treball realitzat en general per aquest club. Tenint en compte que els recursos del club es financien exclusivament de la col.laboració de l’ajuntament, sortejos, activitats al carrer, venda de calendaris i sobretot recursos propis, el mèrit està reconegut.

 

Resultat de tot això és la satisfacció per part de la Federació Catalana de Twirling que veu incrementat el seu nom a nivell europeu i mundial que fins ara estava dominat per Estats Units, Canadà, Holanda, França, Itàlia i Croàcia entre els més destacats.

 

Actualment el Club Twirling Pont de Vilomara té a les seves files a 14 twirlers, entre l’escola de les petites i l’equip de les grans. La temporada finalitza a mitjans de maig i arrenca a mitjans de juny fent un segon aturament per l’agost, els primers dos campionats, el provincial i el de Catalunya per equips, solen ser cap a octubre-novembre, i els de individuals gener-febrer.

 

Les altres competicions europees i/o mundials s’escauen sempre per Setmana Santa i els Opens Internacionals dues o tres setmanes desprès, finalitzant així la temporada. Tot els èxits aconseguits no han sigut fruit de la casualitat, si no d’un bon treball i sacrifici per la part esportiva i de bona gestió i dedicació per la part directiva.

Mestre Saura, 41 - 08267 El Pont de Vilomara i Rocafort
Nom de contacte: Montserrat Lara Monteagudo
Telèfon: 938 317 742
Fax: 938 317 742
Adreça electrònica: twirlingpont@gmail.com
Horari:  
Matins de dilluns a divendres de 9 a 13 hores.
Darrera actualització: 22.07.2021 | 12:32