Grup d'Infància i Joventut

El Grup està compost de persones de totes les edats, ja que dins ell hi ha la colla de Gegants i Capgrossos i també un grup de grallers. Es fan diferents sortides a trobades de gegants de Catalunya i participen activament a les festes del poble (Festa Major (correaigua), Festa del Contribuent (Trobada de Gegants), Cavalcada de Reis, ...

Petit història dels gegants

Corria l'any 1281, quan Humbert de Rocafort senyor del castell de Rocafort se'l ven a Pere de Sitjar, ciutadà de Barcelona. D'aquesta manera, el llinatge dels Rocafort dóna pas a la curta nissaga dels Sitjar en el domini del senyoriu de Rocafort.

A Pere de Sitjar, el succeeix l'any 1295 el seu fill Berenguer, casat amb Sibil·la, filla de Ramon de Solà, ciutadà de Manresa. En morir Berenguer l'any 1318 feu donació del castell i terme de Rocafort al seu fill Pere i la seva futura esposa Guillema. Sibil·la però, va imposar certes condicions: "que havien d'habitar el castell, essent ella senyora, que en cas de discòrdia, habitaria ella la part més alta de les torres, prohibint que ningú dels seus s’atrevís a entrar a dita fortalesa sense el seu permís, ni passar del portal pel qual es pujava a dita escala."

Així doncs, BERENGUER i SIBIL·LA (any 1993) i PERE i GUILLEMA (any 1996), últims senyors de Rocafort, són la raó que els nostres gegants duguin el seu nom. A més també hi ha un gegantó de nom HUMBERT i tres capgrossos: JAUMET, MAGDALENA i JEPETÓ (any 1991).

Jesús, 89, 3r. 1a. - 08254 El Pont de Vilomara i Rocafort
Nom de contacte: Sandra López Navarro
Telèfon: 938 318 811 (Ajuntament)
Adreça electrònica: gIj_geganters@yahoo.es
Horari:  
Preferiblement als matins
Darrera actualització: 18.01.2022 | 08:26