Centre de dia municipal Mossèn Joaquim

Es va inaugurar el 20 de setembre de 2008 volent ser un equipament públic dedicat al col·lectiu específic de la gent gran, que té per objectiu la promoció i la participació d'aquests com a membres actius de la societat civil. Per tal d'aconseguir-ho es té especial cura en la realització de la persona, el foment de l'associacionisme, el desenvolupament d'activitats que afavoreixin les relacions intergeneracionals i la valoració i promoció de les iniciatives dels usuaris. L'objectiu del Centre de Dia és promocionar el benestar, fomentar la convivència, la integració i la relació amb el medi social, així com qualsevol altra actuació orientada a la mateixa finalitat mitjançant la relació humana. Fomentar les activitats culturals, formatives, recreatives i els serveis necessaris.

Aquest equipament té una superfície total construïda de 374,88 m2, distribuïts en la recepció (des de la qual es pot accedir a tres parts diferenciades: les sales destinades a l'administració del centre, la sala polivalent (de 69,46 m2) i els serveis i sala d'usos múltiples. Des de setembre de 2010, l'empresa ENCÍS s'està fent càrrec de la gestió d'aquest equipament, després d'haver quedat primera en les propostes presentades a concurs públic. Aquesta empresa disposa d'un catàleg de serveis referits concretament al nostre Centre de Dia. S'adjunta més avall un document on consten les dades, horaris i serveis que ofereix en el Pont de Vilomara i Rocafort.

Pel que fa a les persones que accedeixen a aquest servei, i tal com indica el seu nom, estan en l'edifici durant tot el dia, des de les 8 del matí i fins a les 8 de la nit (i fins a les 7 de la tarda els caps de setmana i festius). Disposa d'un servei de recollida dels usuàris, a més del servei de menjador (es dóna esmorzar, dinar, berenar i sopar). Per tal de poder accedir a aquest servei cal que us poseu en contacte amb els Serveis Socials de l'Ajuntament (93.831.88.84) situats al carrer Mestre Saura, 5-B.

El 3 de febrer de 2011 es va inaugurar l'Espai Lúdic i de Salut per a la Gent Gran que està situat al costat mateix del Centre de Dia, a la Plaça Cooperativa. L'espai compta amb una sèrie d'aparells que permeten als usuaris i usuàries (persones grans) reactivar la seva mobilitat i millorar la seva qualitat de vida. Aquest espai ha estat cedit per la Diputació de Barcelona.

El 8 de juny de 2014 el centre passa a denominar-se CENTRE DE DIA MUNICIPAL MOSSÈN JOAQUIM, en honor a Mossèn Joaquim Ciuró, capellà d'aquesta població fins l'any 2011, quan es va jubilar després de 39 anys exercint al nostre poble. El mateix dia i, en un procés de millora d'aquest equipament municipal, es van inaugurar diferents espais nous que s'han afegit a la vida quotidiana dels residents en el centre de dia, com pot ser el nou pati terapèutic format per un jardí, un hort urbà i una pista de petanca. També s'ha adaptat un nou espai de relax amb butaques ergonòmiques i altres aparells que facilitaran el repòs i descans dels nostres avis i àvies.

Plaça Cooperativa, s/n - 08254 El Pont de Vilomara i Rocafort - Barcelona (Espanya)
Nom de contacte: Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort
Telèfon: 938 318 887
Adreça electrònica: serveissocials.pont@elpont.cat
Horari:  
de dilluns a divendres, de 8.00 a 18.00 h (servei d'acollida complementari de 18.00 a 20.00 h). Caps de setmana i festius, de 9.00 a 19.00 h. Obert tot l’any excepte: 1 de gener i 25 de desembre.
Vegeu situació en el mapa
Darrera actualització: 18.01.2022 | 08:34