IES Pompeu Fabra

El 25 de gener de 1992 s'inaugurà aquest equipament amb l'assistència del aleshores President de la Generalitat, Jordi Pujol. L'edifici ha esdevingut un emblema de modernitat al municipi pel tipus d'arquitectura moderna i funcional que s'utilitza, clarament lineal i unidireccional, amb totes les aules orientades de la mateixa forma.

El desembre de 2013 s’acaben les obres d’ampliació de l’escola, que ha passat de ser escola d’una línea a dues.

La porta principal segueix sent la de l’edifici inaugurat l’any 1992, al Carrer Jesús, malgrat que l’entrada i sortida dels alumnes està repartida per tal de disminuir la densitat. Educació Infantil i Cicle Inicial entren i surten per la cantonada del Carrer Jesús/Passeig de La Pau, i Cicle Mitjà i Superior per la porta del Carrer Jesús.

Al cos central de l’escola, que és la part més antiga de tot l'edifici, hi trobem la consergeria, administració, la cuina i el menjador. També les aules de Cicle Inicial (1r i 2n), Cicle Mitjà (3r i 4t), Informática i Música.

A la dreta de l’edifici antic s’ha construït una ala per a les 6 aules d’Educació Infantil, una aula de psicomotricitat, una d’Educació Especial, una aula per a grups reduïts i un magatzem. També hi ha un pati exclusiu per a parvulari.

El cos que uneix els dos edificis anteriors s’ha destinat a un local per a l’AMPA (abans no en tenien), un espai per al material de neteja, un lavabo per al personal no docent i la sala de calderes.

La darrera ampliació de l'edifici es troba a l’esquerra de la part central, per damunt de l’antic parvulari. S’ha construït un edifici de dues plantes sospès sobre una estructura metàl·lica espectacular. L’antic parvulari s’han reconvertit en dependències per al professorat. I les dues plantes de sobre s’han destinat a Cicle Superior. Al primer pis hi ha les dues aules de 5è, un laboratori/aula de plàstica, l’aula d’Educació Especial per aquests dos cicles, una aula de desdoblament i lavabos. Al segon pis hi trobem les aules de 6è, l’aula d’anglès, dues aules de desdoblament i més lavabos. A la planta arran del pati més baix hi ha un gimnàs/sala d’actes, vestidors i lavabos per a les hores d’esbarjo.

El pati té diferents nivells, amb una pista de bàsquet i una de futbol, un sorral, una estructura de fusta amb tobogans, una taula de ping-pong, un espai per llegir tranquil, una zona verda amb taules de cultiu (un hort per cada cicle de Primària), un petit jardinet i una taula de pícnic, un espai per córrer (el pati de les moreres) i una pista inclinada per fer jocs tranquils. 

Jesús, 95-115 -
Nom de contacte: Equip directiu de l'Escola
Telèfon: 938 317 600
Adreça electrònica: a8023657@xtec.cat
Horari:  
de dilluns a divendres, de 9 a 12.30 i de 15 a 16.30 h.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 18.01.2022 | 08:52