Parc de la Pau

El “Parc de la Pau” està situat al Nord de la població, just a l’entrada al municipi des de la carretera BV-1225 que ve de Manresa i comença en la cruïlla amb la carretera que va a Rocafort (BV-1224). Està situat al vèrtex nord-oest de la trama urbana, limitant per l’est amb la zona d’equipaments municipals (camp de futbol, cementiri, escola, llar d’infants i casal de la mainada).

L’objectiu del projecte va ser dotar al municipi d’un parc públic on abans hi havia un descampat, fet que ha fet que la porta d’arribada al poble estigui més endreçada. Un altre objectiu va ser el de connectar dues zones que actualment, i atès el desnivell existent, quedaven sense connexió tot i estar una al costat de l’altra. El parc es converteix així en un punt de referència dels recorreguts dels espais amb valor paisatgístic i monumental del municipi.

La zona on s'ha realitzat el present projecte d’urbanització té forma de L, amb el vèrtex situat a la cruïlla de la carretera que va a Rocafort. El costat principal de la L es desenvolupa seguint la direcció nord-sud i es recolza sobre el traçat de la carretera que ve de Manresa. L’altre costat, amb traçat est-oest, limita amb la carretera que va a Rocafort. Aquesta zona és coneguda amb el nom de “El Bosquet”, ja que és una zona amb important massa arbrada, en aquesta zona s'ha actuat el mínim, ja que la gespa i l’arbrat existent estan en bon estat, només s’ha habilitat un camí per accedir-hi i unes taules per a permetre el picnic.

La superfície que s'ha urbanitzat és de 17.446,50 m2. A més d'habilitar aquesta zona verda, també s'han col·locat una sèrie d'espais dedicats al jovent i a la gent gran i s'ha habilitat una zona per als skaters. A part, les diferents alçades del parc permeten la connexió, mitjanjant rampes i escales amb la Llar d'Infants Municipal, el Passeig de la Pau, el Cementiri o el Casal de la Mainada. Aquestes mateixes diferències d'alçada permeten que s'hagin pogut fer diferents places i miradors que faciliten la circul·lació de la gent i així poder gaudir de vistes del poble que abans no s'havien vist. 

Passeig de la Pau, s/n - 08254 El Pont de Vilomara i Rocafort - Barcelona (Espanya)
Horari:  
Accés lliure
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 22.02.2019 | 12:04