Festa Major

La Festa Major és la més clàssica de les festes del municipi. Se celebra el cap de setmana més proper a la festivitat de Santa Magdalena, patrona del poble, i que acostuma a serel tercer cap de setmana de juliol.

Durant la Festa Major els vilomarencs i vilomarenques es volquen a la festa i també a la tradició, sobretot perquè molts d'ells ja es troben en període vacacional de la seva feina. També són molts els visitants d'altres pobles de Catalunya i la resta d'Espanya que ens visiten, aprofitant els llaços familiars que tenen a la vila.

La Festa Major engloba dos caps de setmana, l'anterior a la festa pròpiament dita, Festa Major anticipada i el cap de setmana llarg amb l'altra festa local (el dilluns). Durant la festa anticipada ja es comencen a celebrar competicions esportives (tennis, pesca, ...), trobades i botifarrades, ....

Entrats ja en el cap de setmana festiu, la Festa Major s'inicia oficialment el divendres a la nit amb el pregó de Festa Major (que darrerament el pronuncia la Pubilla) i el correfoc, tot això finalitza amb un gran ball.

El dissabte el dia es lleva molt enfeinat, ja que hi haurà les Olimpíades Tarambana (una sèrie de jocs atlètics amb certes "complicacions" que canalla i jovent duen a terme. A la tarda, entre altres, hi ha el Correaigua i el ball de nit.

Diumenge, després d'anar a la Missa Solemne, els vilatans estan convidats a més actes com la Trobada de Puntaires i un nou ball de nit.

El dilluns és la festa local al municipi i per aquesta raó s'organitza un parc aquàtic a la piscina municipal durant tot el dia. A la tarda hi han les havaneres i com a colofó de la Festa Major el Castell de Focs d'Artifici al camp de futbol.

Darrera actualització: 10.04.2019 | 13:54