PRESENTACIÓ DE LA JORNADA IMPULSEM EL TEIXIT PRODUCTIU

Dimecres, 15 de febrer de 2017

El passat dijous 9 de febrer, va tenir lloc la jornada Impulsem el Teixit Productiu que va organitzar el Servei d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort.

 

Aquesta jornada va tenir dues parts diferenciades, en la primera, l’alcalde, Sr. Cecilio  Rodríguez Martín va fer un recorregut en el temps des del tancament del Consorci de Formació i Iniciatives del Bages Sud l’1 de febrer del 2012, Consorci que portava a terme totes les accions d’ocupació i empresa dels sis municipis d’aquesta part del Bages (Sant Vicenç de Castellet, Castellbell i el Vilar, Marganell, Castellgalí, Monistrol de Montserrat i el Pont de Vilomara i Rocafort). En aquell moment la tècnica d’ocupació i empresa prestava serveis un dia a la setmana a l’Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort i explica com després d’aquest tancament l’Ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort va fer una aposta important per continuar aquest servei al municipi, passant de tenir, com hem dit, el servei un dia a la setmana a tenir-lo a jornada completa.

 

En aquest recorregut històric, es mostra la progressió i descens de la taxa d’atur passant de ser el municipi amb la taxa d’atur més elevada de la comarca, a ser el 9é a desembre de 2016.

(Font de les dades: Hermes, desembre del 2016).

  • desembre 2011à 22.56 % (Tancament del Consorci 01/02/2012).
  • desembre 2012à 24.7%
  • desembre 2016à  13.57%

 

En la jornada es va mostrar també el tipus d’atur que pateix el municipi actualment.

 

Després, es va passar a informar de les polítiques encaminades a impulsar millores en el teixit productiu, per això es van presentar 3 línies noves d’actuació que es portaran a terme en aquest any 2017:

 

  1. Fomentar la contractabilitat incentivant a les empreses locals amb uns ajuts econòmics en contractar aturats del municipi.
  2. Oferiment d’un coach, totalment subvencionat, a les empreses que ho sol·licitin, per tal que puguin treballar les diverses situacions interpersonals adverses que es puguin presentar en l’àrea de treball, així com donar eines per augmentar la motivació i per tant la productivitat  dels treballadors/es.
  3. Formació a mida per a les empreses. Es tracta d’una formació adaptada a les necessitats de cada empresa, subvencionada en part per la Diputació de Barcelona i pel nostre Ajuntament.

 

La segona part de la jornada, va anar encaminada a crear sinèrgies entre el teixit empresarial i els treballadors, ja estiguin en actiu o en situació d’atur. Per això, es va comptar amb la presència de 6 persones vinculades al teixit empresarial que van explicar de forma detallada i planera les dificultats que es troben a l’hora de contractar personal. També varen explicar com porten a terme els processos de selecció i quines són les característiques més importants que tenen en compte a l’hora de fer-lo.

 

Els ponents que van participar són:

  • Laura Sánchez, directora de producció de l’empresa Alfredo Mesalles.
  • Òscar Roca, director de planta de l’empresa Electrorecycling.
  • Joan Canela, gerent de l’empresa TDS.
  • Josep Pujol, responsable de qualitat mediambiental i sistemes d’Electrorecycling i cap de planta de l’empresa UTE Vilomara II.
  • Albert Cirujeda, gerent de l’empresa Bombons Cudié.
  • Xènia Alemán, directora de l’Empresa de Treball Temporal IMAN, de Manresa.

 

En aquesta sessió hi va haver una gran participació del públic assistent, amb una afluència de més de 50 persones on van poder realitzar les preguntes que creien oportunes als ponents, així com també resoldre dubtes, demanar consells i inclús entregar el seu propi currículum personal a algun d’ells.

 

Ja per finalitzar la jornada, es va comptar amb el músic-showman  Quim Vila, que no va deixar indiferent a ningú, fent  gaudir a tots els presents amb el seu espectacle humorístic de cançó irònica i discurs àcid i crític.

Darrera actualització: 5.12.2018 | 09:33